6 tips voor meer likes en volgers op Instagram

Als jij door je Instagram feed scrolt, zie jij dan ook de mooiste foto’s voorbij komen? Instagram is voor velen een soort van persoonlijk dagboek geworden, waarbij je jezelf van je beste kanten kan laten zien. Let’s be honest: een groot aantal likes en volgers geeft je best wel een goed gevoel. Wil jij meer meer likes en volgers krijgen op Instagram? Lees dan snel verder!

Schermafbeelding 2016-02-26 om 21.11.44.png

1. Kijk naar het geheel van je profiel

Het eerste wat mensen zien als ze op jouw profiel terechtkomen, is jouw hele feed. Het is dus belangrijk dat je posts bij elkaar passen en één geheel vormen. Dus als je bijvoorbeeld gisteren een foto hebt geplaatst van een Starbucks koffie, zorg dan dat je volgende foto niet wéér met een Starbucks koffie is. Een mooie en overzichtelijke feed is veel aantrekkelijker om te volgen. Tip: Download de app VSCO en laad hier je foto’s in op dezelfde volgorde als op je Instagram. Zo kun je kijken hoe jouw volgende foto in jouw feed zou staan. Als de foto bij het geheel past, kun je ‘m plaatsen.

2. Bewaar je goede foto’s voor later

Op Instagram kun je altijd een #throwback doen. Je hoeft dus niet perse elk moment te laten weten wat je aan het doen bent. Dit doe je al genoeg op Snapchat. Die mooie foto van je Starbucks koffie hoef je dus niet te verwijderen, maar kun je bewaren om ‘m later te posten.

3. Kijk af bij andere Instagrammers

Bestudeer de feed van andere Instagrammers die jij mooi vindt. Kijk naar wat voor foto’s zij plaatsen en vraag je jezelf af waarom jij hun foto’s en feed zo mooi vindt. Kijk goed naar welke kleuren zij gebruiken, vanaf welke kant zij een foto maken en wat hun indeling is.

4. Weet wie je volgers zijn

Wat voor mensen volgen jou? Kijk goed naar je foto’s die de meeste likes hebben. Misschien hebben jouw fashion foto’s wel de meeste likes. Hiermee kun je slim te werk gaan door meer fashion foto’s te plaatsen.

5. Be active!

Meer volgers en likes krijg je nou eenmaal niet vanzelf. Je krijgt een succesvol Instagramaccount door er veel tijd in te stoppen. Als je reacties krijgt onder een foto, reageer daar dan op! Volg nieuwe Instagrammers die jou inspireren like foto’s die jij leuk vindt op de Verkennen pagina. Tip: Heb je een mooie foto gemaakt van een bepaalde lipstick? Tag dan het merk daarvan in je foto. Er is een grote kans dat dat merk je foto ziet en dan je foto liked. Hier kun je veel volgers en likes door krijgen. Wat je níét moet doen is hashtags gebruiken, zoals #likeforlike en #followforfollow en al die onzin. Het is heel lelijk en het werkt niet.

Schermafbeelding 2016-02-26 om 21.19.35.png

6. Gebruik apps

Bewerking apps zijn er niet voor niets. Mooie foto’s zijn tegenwoordig nooit onbewerkt. Fotografen leveren ook bijna nooit een foto aan zonder iets te bewerken. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat je je foto’s met Photoshop moet bewerken, enkel de belichting aanpassen kan al veel voor je foto doen. Tip: Gebruik VSCO niet alleen voor een fake feed, maar hiermee kun je ook je foto’s bewerken!

Volg jij mij al op Instagram?

Waar maak jij vaak foto’s van?

Forever and always,

Benthe

17 gedachtes over “6 tips voor meer likes en volgers op Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s